Sposób przygotowania:
Ciasto jeżynowo-malinowe z cukrem pudrem
Do miski wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe i kaszkę manną, dodajemy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, mieszamy. Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy cukier i ubijamy na sztywną masę. 2/3 kostki margaryny wkładamy do miseczki, wstawiamy do mikrofalówki na 1 minutę, przekładamy ją do miski, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy na puszystą masę, dodajemy stopniowo żółtka, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z sypkimi składnikami, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka i ostrożnie je łączymy za pomocą łyżki. Tortownice smarujemy margaryną, obsypujemy mąką, wykładamy do niej ciasto. Na cieście układamy jeżyny i maliny, które wcześniej obsypałam od spodu w mące. Wstawiamy do gorącego piekarnika z włączonym termoobiegiem na 180 stopni, pieczemy 60 minut. Po upieczeniu, gdy lekko przestygnie, kroimy i posypujemy ciasto cukrem pudrem