Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia zmieszać.
Jajka ubić na puszystą masę, dodać olej, jogurt i suche składniki i jeszcze mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Masę wyłożyć do tortownicy średniej wielkości wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka obrać, opłukać, pokroić na ósemki i poukładać na cieście.
Na koniec z mąki, margaryny i cukru zrobić kruszonkę i posypać nią jabłka.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 45 minut.
Zamiast jabłek można użyć dowolne owoce.
Jajka ubić na puszystą masę, dodać olej, jogurt i suche składniki i jeszcze mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Masę wyłożyć do tortownicy średniej wielkości wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka obrać, opłukać, pokroić na ósemki i poukładać na cieście.
Na koniec z mąki, margaryny i cukru zrobić kruszonkę i posypać nią jabłka.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 45 minut.
Zamiast jabłek można użyć dowolne owoce.