dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ciasto jogurtowo-brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięciutki placek, wspaniale pachnący brzoskwiniami.

Ciasto jogurtowo-brzoskwiniowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto jogurtowo-brzoskwiniowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowo-brzoskwiniowe
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do piany dodajemy cukier i ubijamy, następnie dodajemy żółtka, delikatnie mieszamy. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem i dodajemy do ciasta oraz jogurt i rozstąpiono i ostudzoną margarynę. Wszystko dokładnie ale delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układamy cząstki brzoskwiń i wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 30 - 40 minut. Smacznego.
Ciasto jogurtowo-brzoskwiniowe
Wszystkie składniki ciasta delikatnie ze sobą mieszamy.
Ciasto jogurtowo-brzoskwiniowe
Brzoskwinie kroimy na ósemki i finezyjnie układamy na cieście.

Tagi:

jajko jajka