Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Książka Kucharska: 15 przepisów na ciasto jogurtowe z truskawkami

Ciasto jogurtowo-kokosowe z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Jogurtowe ciasto z dodatkiem wiórek kokosowych. Truskawki zatopione w takim wypieku smakują wspaniale.

Ciasto jogurtowo-kokosowe z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto jogurtowo-kokosowe z truskawkami

 

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • truskawki
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowo-kokosowe z truskawkami
Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę. Dodać gęsty jogurt i olej. Połączyć. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wsypać wiórka kokosowe i wmieszać w ciasto. Wylać do formy o wymiarach 21x25. Wyłożyć oczyszczone truskawki, lekko wciskając w ciasto. Piec w temperaturze 180 *C przez około 35min. Oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!
Ciasto jogurtowo-kokosowe z truskawkami
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć do białości.
Ciasto jogurtowo-kokosowe z truskawkami
Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i połączyć.
Ciasto jogurtowo-kokosowe z truskawkami
Na końcu wmieszać w ciasto wiórka kokosowe.
Ciasto jogurtowo-kokosowe z truskawkami
Wylać ciasto do formy i wcisnąć w nie truskawki.

Tagi:

jajko jajka