lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciasto jogurtowo-morelowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto pycha rewelacja dzisiaj piekłam polecam każdemu łatwo szybko się robi morele i migdały w połączeniu bosko

Ciasto jogurtowo-morelowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto jogurtowo-morelowe

 

  • 1 Kasia 250 gram
  • 4 jajka
  • 1szkl cukru-250 gram cukru
  • 2 szklanki mąki -350gram
  • 3łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego-250gram
  • 1 łyżka kakao
  • 1 cukier waniliowy
  • 500 gram moreli
  • 50 gram płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowo-morelowe
1-Kasie rozpuszczamy w garnuszku .
2- Jajka ubijamy z cukrami na puszysta masę .
3 - Dodajemy Kasię rozpuszczoną
4- Make dodajemy z proszkiem do pieczenia kakao
5- Jogurt naturalny wlewamy do masy
6- Nadal miksujemy wszystkie skladniki
7- Morele kroimy na małe części układami rzędami na cieście.
8- Forma potrzebna nam będzie 22x27 pieczemy 35 minut w 180 stopniach
9-Blachę wystarczy posmarować Kasia i obsypać mąką
Ciasto jogurtowo-morelowe
Miksujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę
Ciasto jogurtowo-morelowe
Dodajemy kasie rozpuszczona do ubitej piany z jajek oraz jogurt naturalny
Ciasto jogurtowo-morelowe
Dodajemy mąkę kako i proszek do pieczenia i miksujemy
Ciasto jogurtowo-morelowe
Wylewamy ciasto na blaszke i układamy morele rzedami na to posypujemy migdały

Tagi:

jajko jajka