Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dla wszystkich milosnikow czekolady;)

Ciasto kakaowe

Składniki:

Ciasto kakaowe

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-6 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3-4 łyzeczki kakao
  • Masa:
  • 0,5 l smietany 30%
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 łyzeczki zelatyny
  • 3 łyzeczki kakao
  • Polewa:
  • 3 łyżki margaryny
  • 5 łyżek mleka
  • 4-5 łyżeczek cukru
  • 3 łyzeczki kakao

 

Sposób przygotowania:

Ciasto kakaowe
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kakao i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Margarynę rozpuścić, dodać mleko, cukier i kakao. Cały czas podgrzewając energicznie mieszać do całkowitego połaczenia składników.