Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe A'la Baunty
Z podanych składników upiec biszkopt (ew. "swój" przepis na biszkopt kakaowy). Ostudzony można nasączyć wodą z aromatem migdałowy Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy dodać masło i pokruszone tabliczki czekolady, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na nasączony biszkopt. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu, gotową polać ciasto. Zamiast gotowej można sporządzić polewę z czekolady deserowej i mlecznej i 20 dag margaryny. Wstawić do lodówki lub w chłodne miejsce, najlepsze na następny dzień. SMACZNEGO!!! Przepis znalazłam kiedyś w jakiejś gazecie, ale było to tak dawno temu, że nie pamiętam jakiej, ponadto został zmodyfikowany. Smacznego.
izabela11111
sylwia17