Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowo - orzechowo - dynioweETAP 1:
Wszystkie suche składniki czyli: mąkę, cukier zwykły i waniliowy, proszek do pieczenia, orzechy i przyprawę do piernika wymieszać w jednej misce. W drugiej misce roztrzepać widelcem jajko. Dodać mleko i olej i wymieszać. Masę jajeczną przelać do składników sypkich i wymieszać.
Dodać pure z dyni i ponownie dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do silikonowej foremki o wymiarach dna 5x15 cm i wstawić do mikrofali. Piec 2,5 minuty na mocy 700 W. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone i wyjąć. Od razu wyłożyć ciasto na talerz lub deskę i wystudzić.
Składniki polewy umieścić w rondelku i mieszając podgrzewać do ich rozpuszczenia i połączenia. Polewą posmarować ciasto i schłodzić w lodówce. Następnie pokroić na kawałki.