Sposób przygotowania:
Ciasto karpatkowe z kremem
Przygotowanie ciasta: Wodę z tłuszczem gotujemy, wsypując mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszamy do czasu gdy ciasto będzie miało jednolita konsystencję. Zdejmujemy z ognia, czekamy aż się ostudzi, potem wbijamy jajka i miksujemy przez 5 minut. Otrzymaną masę dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozprowadzić łyżką cienką warstwą na posmarowanej tłuszczem i posypaną mąką formie. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika o temp. 200 stopni i pieczemy około 20 minut. Następnie zmniejszamy temp. do 150 stopni i pieczemy 10 minut. Drugą część ciasta pieczemy tak samo. Przygotowanie kremu: Z 500 ml mleka odlewamy szklankę i mieszamy w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko gotujemy, wlewamy rozrobiony proszek mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość zostawiamy do ostudzenia, mieszamy od czasu do czasu. Zimny krem dodajemy stopniowo do roztartego masła lub margaryny, cały czas miksując aż otrzymamy jednolitą masę. Gdy wystygnie już ciasto rozsmarowujemy na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykrywamy drugą częścią ciasta. Gotową karpatkę posypujemy cukrem pudrem