Sposób przygotowania:
Ciasto - kasza manna pod żurawiną
Foremkę wykładamy herbatnikami, posypujemy płatkami czekoladowymi. Zalewamy wrzątkiem żurawinę na 15 minut. Przygotowujemy galaretką dodając do niej ok. 1/4 wody mniej niż wdł. przepisu na opakowaniu. W garnku gotujemy mleko, dodajemy masło (lub margarynę), cukier, mieszamy, dodajemy kaszę mannę i mieszamy aż masa będzie naprawdę gęsta (trzeba mieszać dość intensywnie żeby nie powstały grudki). Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao. Najpierw wylewamy część czekoladową. Przekładamy ponownie herbatnikami, potem wykładamy na nie drugą porcje. Całość posypujemy żurawiną odsączoną z wody. Układamy po bokach biszkopty. Gdy galaretka zgęstnieje, ale nie całkowicie, polewamy nią ciasto. Wkładamy na noc do lodówki :) Smacznego!