Sposób przygotowania:
Ciasto kawowe ze śmietanką
PRZYGOTOWANIE:
1)Przygotowujemy biszkopt:
Jaja ucieramy mikserem z cukrem. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Wlewamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w 170 oC.
2)Robimy masy:
Czekolady wkładamy do osobnych garnków i roztapiamy je w kąpieli wodnej. Zostawiamy do ostudzenia. Śmietanę miksujemy ze śnieżkami na puch. Do połowy ubitej śmietanki, miksując wsypujemy cappuccino oraz powoli wlewamy czekoladę kawową. Do pozostałej śmietanki, nie przerywając miksowania, wlewamy białą czekoladę.
3)Masę kawową wykładamy na biszkopta. Na wierzch szprycą do
tortów wyciskamy podłużne pasy masy śmietankowej. Ciasto wkładamy na około 2 godziny do lodówki. Przed podaniem posypujemy świeżo zmielonym karmelem z wanilią.
1)Przygotowujemy biszkopt:
Jaja ucieramy mikserem z cukrem. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Wlewamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w 170 oC.
2)Robimy masy:
Czekolady wkładamy do osobnych garnków i roztapiamy je w kąpieli wodnej. Zostawiamy do ostudzenia. Śmietanę miksujemy ze śnieżkami na puch. Do połowy ubitej śmietanki, miksując wsypujemy cappuccino oraz powoli wlewamy czekoladę kawową. Do pozostałej śmietanki, nie przerywając miksowania, wlewamy białą czekoladę.
3)Masę kawową wykładamy na biszkopta. Na wierzch szprycą do
tortów wyciskamy podłużne pasy masy śmietankowej. Ciasto wkładamy na około 2 godziny do lodówki. Przed podaniem posypujemy świeżo zmielonym karmelem z wanilią.