Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe
Zaczynamy od przygotowania kokosu na górę ciasta. Mleko zagotowujemy z cukrem i masłem. Wsypujemy cały kokos- mieszamy i gotujemy jeszcze około minuty. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.Ciasto dół Rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Palmę ucieramy bardzo dokładnie z cukrem, dodajemy żółtka i śmietanę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę ( średniej wielkości) wysmarowaną tłuszczem, na górę masę kokosową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st na złocisty kolor ( około 30-35 minut) Koniecznie trzeba sprawdzić suchym patyczkiem!
Ela Dz
reanja
:)