reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Ciasto kokosowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ciasto, które nie wyróżnia się wyglądem ale pyszne dla lubiących kokos

Ciasto kokosowe

Składniki:

Ciasto kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto kokosowe
Zaczynamy od przygotowania kokosu na górę ciasta. Mleko zagotowujemy z cukrem i masłem. Wsypujemy cały kokos- mieszamy i gotujemy jeszcze około minuty. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.Ciasto dół Rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Palmę ucieramy bardzo dokładnie z cukrem, dodajemy żółtka i śmietanę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę ( średniej wielkości) wysmarowaną tłuszczem, na górę masę kokosową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st na złocisty kolor ( około 30-35 minut) Koniecznie trzeba sprawdzić suchym patyczkiem!

Tagi:

jajko jajka