Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodawać po żółtku, wciąż ubijając. Zmniejszyć obroty na minimum. Dodać mąki z proszkiem do pieczenia i olej. Gładką masę wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Bułeczki namoczyć w 2 szklankach mleka. Gdy zmiękną zblendować lub rozdrobnić widelcem (nie odsączać). Pozostałe mleko zagotować z cukrem, dodać przygotowane bułki i wiórki kokosowe. Mieszając gotować ok. 5 minut aż masa zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę i nie przerywając miksowania dodawać po łyżce wystudzonej masy. Masło roztopić, dodać cukier i wiórki kokosowe, mieszając zezłocić. Wystudzony biszkopt przekroić na 2 placki. Pierwszy posmarować dżemem. Wyłożyć na to część kremu, przykryć drugim biszkoptem, posmarować resztą kremu. Przygotowaną posypkę rozłożyć na wierzchu ciasta i lekko wklepać, by dobrze przylgnęła.