Ciasto kokosowe II

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Miękkie masło lub margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka, ubijać mikserem około 5 minut. Na koniec dodać śmietanę i mąkę wymieszan

Ciasto kokosowe II

Składniki:

Ciasto kokosowe II

 

  • Ciasto:
  • 2 jajka,
  • 15 dag masła lub margaryny,
  • ½ szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2-3 szklanki mąki,
  • 200 ml śmietany.
  • Masa kokosowa:
  • 20 dag masła,
  • 2 jajka,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 20-30 dag wiórków kokosowych.

Sposób przygotowania:

Ciasto kokosowe II
Miękkie masło lub margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka, ubijać mikserem około 5 minut. Na koniec dodać śmietanę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładne ubić. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy.

Wszystkie składniki ma masę kokosową zagnieść. Rozłożyć na cieście. Ciasto wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika.