Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe przekładane kremem budyniowym
Ciasto: miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wlać mleko. Wsypać mąkę z proszkiem.
Białka ubić na pianę. Całość dokładnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.
Masa kokosowa: na małym ogniu zagotować margarynę, mleko i cukier. Wsypać wiórki kokosowe. Kilka minut gotować, cały czas mieszając.
Surowe ciasto polać polewą kokosową. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Upiec.
Krem budyniowy: jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Mąkę rozprowadzić częścią zimnego mleka, dodać do utartych jajek. Pozostałe mleko zagotować, jajka wlać na wrzące mleko, zagotować.
Miękkie masło utrzeć. Dodawać po łyżce zimny budyń, utrzeć na krem.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić, przełożyć kremem budyniowym.
Ciasto najlepiej podawać następnego dnia.
Białka ubić na pianę. Całość dokładnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.
Masa kokosowa: na małym ogniu zagotować margarynę, mleko i cukier. Wsypać wiórki kokosowe. Kilka minut gotować, cały czas mieszając.
Surowe ciasto polać polewą kokosową. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Upiec.
Krem budyniowy: jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Mąkę rozprowadzić częścią zimnego mleka, dodać do utartych jajek. Pozostałe mleko zagotować, jajka wlać na wrzące mleko, zagotować.
Miękkie masło utrzeć. Dodawać po łyżce zimny budyń, utrzeć na krem.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić, przełożyć kremem budyniowym.
Ciasto najlepiej podawać następnego dnia.