Sposób przygotowania:
Kokosowe piramidki z truskawkami
1. Białka ubić z połową cukru. Dodawać na przemian żółtka utarte z resztą cukru oraz mąkę z proszkiem. Ciasto przełożyć do formy o wym. 25x36cm. Piec 15 min w temp. 200st. Przestudzić. 2. Na mleku z cukrem ugotować budyń, ostudzić. Utrzeć z masłem. Z ciasta odkroić pas o szer. 1/3 placka. Formę keksową wyłożyć folią aluminiową, na dno położyć szerszy brzeg ciasta tak, aby zachodził na brzegi. Wyłożyć 2/3 kremu, poukładać truskawki, wyłożyć resztę kremu. Przykryć pozostałym kawałkiem ciasta. Owinąć folią aluminiową, schładzać co najmniej godz. Ciasto wyjąć z formy, posmarować dżemem, obsypać wiórkami, kroić na porcje.
margolata
czekoladka_m