Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowo - makowe
BISZKOPT:
Trzy białka i z cukrem ubić na sztywną pianę, a następnie dodać do tego trzy żółtka i dobrze wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao i dodać do ubitej piany. Całość wymieszać. Biszkopt piec w formie wyłożonej papierem do pieczenia przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
CIASTO:
Pięć białek ubić dokładnie na sztywną pianę, a następnie dodać do niej cukier i dalej ubijać. Po chwili dodać również kokos oraz mak i łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystko razem bardzo dobrze, ale również delikatnie wymieszać.
MASA:
Do mleka dodać jeden cukier wanilinowy i zagotować.. Pięć żółtek utrzeć na masę, a później dodać do nich śmietanę i całość wlać do mleka i jeszcze chwilę pogotować. Całość odstawić do czasu, aż masa wystygnie. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, a później dodać to do zrobionej wcześniej masy i wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać.
Na upieczony biszkopt dać połowę masy, następnie ciasto kokosowo- makowe i drugą połowę masy.
Trzy białka i z cukrem ubić na sztywną pianę, a następnie dodać do tego trzy żółtka i dobrze wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao i dodać do ubitej piany. Całość wymieszać. Biszkopt piec w formie wyłożonej papierem do pieczenia przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
CIASTO:
Pięć białek ubić dokładnie na sztywną pianę, a następnie dodać do niej cukier i dalej ubijać. Po chwili dodać również kokos oraz mak i łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystko razem bardzo dobrze, ale również delikatnie wymieszać.
MASA:
Do mleka dodać jeden cukier wanilinowy i zagotować.. Pięć żółtek utrzeć na masę, a później dodać do nich śmietanę i całość wlać do mleka i jeszcze chwilę pogotować. Całość odstawić do czasu, aż masa wystygnie. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, a później dodać to do zrobionej wcześniej masy i wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać.
Na upieczony biszkopt dać połowę masy, następnie ciasto kokosowo- makowe i drugą połowę masy.