Sposób przygotowania:
Ciasto kolorowe
Jasny biszkopt: 1. Białka ubić. Dodać cukier i nadal ubijać. 2. Ubijając dodać żółtka. 3. Wsypać mąkę, proszek. Delikatnie wymieszać. 4. Ciasto wylać do wyłożonej papierem formy. 5. Piec 25-30 min. w temp. 170C Różowy biszkopt: 1. Przyrządzić tak, jak jasny biszkopt dodając do mąki kisiel. Ciemny biszkopt: 1. Przyrządzić tak, jak jasny biszkopt dodając do mąki kakao. Masa budyniowa: 1. Mleko, cukier, żółtka oraz budyń wymieszać i zagotować. 2. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Masa z galaretką: 1. Sok z brzoskwiń odlać. Dodać wodę, zagotować i rozpuścić galaretkę. 2. Owoce pokroić w kostkę, dodać do tężejącej galaretki. Masa orzechowa: 1. Krem rozgrzać na parze wodnej. 2. Dodać pokruszony wafel, wymieszać. Masa z bitej śmietany: 1. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. 2. Śmietanę ubić z cukrem. 3. Dodać letnią żelatynę. Ciasto kolorowe: 1. Jasny biszkopt posmarować masą orzechowa. 2. Przykryć różowym biszkoptem. 3. Posmarować masą budyniową. 4. Ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu. 5. Wolną przestrzeń wypełnić masą z galaretka. 6. Posmarować masą z bitej śmietany. 7. Dowolnie udekorować.
Sarenka
Pyza
garger