Sposób przygotowania:
Ciasto kolorowe z brzoskwiniami
Biszkopt: Białka ubijam z cukrem i solą na sztywno. Dodaję po jednym żółtku i dalej ubijam. Do masy wsypuję przesianą mąkę z proszkiem i mieszam łyżką. Wykładam masę na blachę wyłożoną papierem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 175*C i piekę ok. 25 minut. Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrami na sztywno, dodaje ostudzoną i rozpuszczoną żelatynę w 1/4 szklanki gorącej wody. Połowę brzoskwiń kroję w kostkę i dodaję do masy śmietankowej. Wykładam 3/4 masy na połowę biszkoptu, przykrywam drugim blatem i smaruję resztą kremu. Na wierzch układam połówki brzoskwiń. Zalewam tężejącymi galaretkami. Wstawiam do lodówki.