Sposób przygotowania:
Ciasto kremowe z mandarynkami
Ciasto: Masło roztopić i ostudzić, żółtka miksować z cukrem i cukrem waniliowym, następnie wlać masło do tego i dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, to już trzeba wyrobic ręcznie. Następnie podzielić ciasto na 2 części i włożyć na 10 min. do lodówki.Krem: Żelatynę rozpuścić w podgrzanym soku z mandarynek wcześniej odcedzonych, następnie ostudzić to i wlać do śmietany mocno schłodzonej i miksować aż będzie sztywny krem, potem można dodać mandarynki i wymieszaćPiana bezowa: Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier i cukier waniliowy jak będzie sztywne dodać płatki migdałowe i wymieszać, zostawić trochę płatków na posypkę.Przygotowanie: Najpierw należy upiec obie części ciasta, jeśli mamy jedną formę to na 2 tury, każdą połowę palcami ugniatamy w formie do dna i wkładamy do piekarnika, pieczemy na złoty kolor w temperaturze 250 st. C. Jak ciasta ostygną nakładamy na każdy z nich pianę bezową z migdałami i zapiekamy każdą w temp. 200 st. C Następnie jak wystygnie zostawiamy jeden podkład z bezą w formie i na to kładziemy śmietanę z mandarynkami, przykrywamy to drugim upieczonym podkładem z bezą i wkładamy to do lodówki, żeby się chłodziło. Tak powstaje torcik, - smacznego :)
eli_555