Ciasto Krowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto Krowa jest znakomite i przepyszne.

Ciasto Krowa

Składniki:

Ciasto Krowa

 

  • Ciasto ciemne:
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 3/4 szkl. mleka (maślankę)
  • 1/2 szkl. oleju
  • 2 jajka
  • 2 łyżki dżemu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • cukier waniliowy

 

  • Ciasto jasne:
  • 75 dag twarogu
  • 4 jaja
  • 1 szkl. cukru
  • 1/2 kostki margaryny
  • budyń waniliowy

Sposób przygotowania:

Ciasto Krowa
1.Składniki na ciasto jasne: - 2 szkl. mąki,1 szkl. cukru,3/4 szkl. mleka (maślankę),1/2 szkl. oleju,2 jajka,2 łyżki dżemu,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka sody,cukier waniliowy wymieszać mikserem w tym, że produkty dodawać po kolei tak jak są wymienione.

2.Składniki na ciasto ciemne: 75 dag twarogu,4 jaja,1 szkl. cukru,1/2 kostki margaryny,budyń waniliowy. Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać twaróg, jaja i budyń.

3.Wylać ciemne ciasto na blachę posypaną bułką tartą i obsmarowaną margaryną i łatami wylać jasne. Piec 45 min.