Sposób przygotowania:
Ciasto Krowa
1.Składniki na ciasto jasne: - 2 szkl. mąki,1 szkl. cukru,3/4 szkl. mleka (maślankę),1/2 szkl. oleju,2 jajka,2 łyżki dżemu,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka sody,cukier waniliowy wymieszać mikserem w tym, że produkty dodawać po kolei tak jak są wymienione.
2.Składniki na ciasto ciemne: 75 dag twarogu,4 jaja,1 szkl. cukru,1/2 kostki margaryny,budyń waniliowy. Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać twaróg, jaja i budyń.
3.Wylać ciemne ciasto na blachę posypaną bułką tartą i obsmarowaną margaryną i łatami wylać jasne. Piec 45 min.
2.Składniki na ciasto ciemne: 75 dag twarogu,4 jaja,1 szkl. cukru,1/2 kostki margaryny,budyń waniliowy. Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać twaróg, jaja i budyń.
3.Wylać ciemne ciasto na blachę posypaną bułką tartą i obsmarowaną margaryną i łatami wylać jasne. Piec 45 min.
zewa
Adziulekk
No ale tu chodzi o to aby ciasto miało takie łatki. Dlatego właśnie nazywa się Ciasto Krowa, ale jak chcesz możesz robić po swojemu :)
zewa
Nie zrozumiałaś mnie. Napisałam wyraźnie, że ciemne ciasto mieszam tak jak dodaję składniki i bez określonej kolejności. A nie całe ciasto. Czytanie ze zrozumieniem proponuję.
A co do pomyłki o którą mi chodzi to spójrz proszę na składniki na ciasto jasne a jakie składniki masz w opisie przygotowania na ciasto jasne i odwrotnie. Zamieniłaś jasne z ciemnym.
Masz tak :
Ciasto ciemne:
2 szkl. mąki
1 szkl. cukru
3/4 szkl. mleka (maślankę)
1/2 szkl. oleju
2 jajka
2 łyżki dżemu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
cukier waniliowy
Składniki na ciasto jasne: - 2 szkl. mąki,1 szkl. cukru,3/4 szkl. mleka (maślankę),1/2 szkl. oleju,2 jajka,2 łyżki dżemu,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka sody,cukier waniliowy wymieszać mikserem w tym, że produkty dodawać po kolei tak jak są wymienione.
Ciasto jasne:
75 dag twarogu
4 jaja
1 szkl. cukru
1/2 kostki margaryny
budyń waniliowy
Składniki na ciasto ciemne: 75 dag twarogu,4 jaja,1 szkl. cukru,1/2 kostki margaryny,budyń waniliowy. Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać twaróg, jaja i budyń.
3.Wylać ciemne ciasto na blachę posypaną bułką tartą i obsmarowaną margaryną i łatami wylać jasne. Piec 45 min.
Wystarczy edytować i zamienić w opisie tylko te kawałki tekstu :
Składniki na ciasto jasne
na
Składniki na ciasto ciemne
Mam nadzieję, ze teraz zrozumiesz o co mi chodzi.