Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Torty i ciasta tortowe Madiji

Ciasto krówkowo-rumowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Uczta dla podniebienia...;)

Ciasto krówkowo-rumowe

Składniki:

Ciasto krówkowo-rumowe

 

  • Ciasto:
  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1 kostka masła
  • Masa krówkowa w puszce
  • 25 dkg sliwek suszonych
  • Rum
  • Herbatniki
  • Polewa
  • Kokos

 

Sposób przygotowania:

Ciasto krówkowo-rumowe
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Utrzeć masło. Dodać masę krówkową i suszone sliwki zalane dzien wczesniej rumem. Zrobic polewę. Układ ciasta: biszkopt+masa+herbatniki+polewa+kokos