Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z owocami i kruszonką
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia.Białka ubijamy ze szczyptą soli i dodajemy do ciasta.Delikatnie wszystko mieszamy.Wykładamy na dużą, prostokątną blachę,wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.Śliwki pestkujemy, jabłka obieramy,wycinamy gniazda nasienne.Na cieście układamy w sporych odstępach połówki śliwek (przecięciem do góry), a pomiędzy śliwkami rozkładamy pokrojone w grubą kostkę jabłka.Owoce leciutko wciskamy w ciasto.Na wierzch rozsypujemy płatki migdałowe i prószymy cynamonem.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni (termoobieg).
Przygotowujemy kruszonkę: w miseczce rozgniatamy wszystkie jej składniki i rozcieramy,aż zacznie się kruszyć.Posypujemy wierzch ciasta i wkładamy do piekarnika na ok.40 minut.Ciasto jest bardzo aromatyczne.W czasie pieczenia trudno poskromić apetyt.Smacznego.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni (termoobieg).
Przygotowujemy kruszonkę: w miseczce rozgniatamy wszystkie jej składniki i rozcieramy,aż zacznie się kruszyć.Posypujemy wierzch ciasta i wkładamy do piekarnika na ok.40 minut.Ciasto jest bardzo aromatyczne.W czasie pieczenia trudno poskromić apetyt.Smacznego.
Doro
pusieczek2@wp.pl
Sarenka
kinga
i ja też bym bardzo chętnie zjadła,Msewko super połączenie,owoce,migdały i cynamon:)
Natala1210
A.B.
donia
siwa12345
Alita
dracena30