Sposób przygotowania:
Ciasto Kubuś wg kasienki
Przepis jest na tortownicę o wymiarach 26 cm. Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody zostawić do całkowitego zastygnięcia. Biszkopt : Jajka ubić z cukrem do białości , dosypywać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Tortownicę posmarować masłem i posypać bułką tartą, Wylać ciasto biszkoptowe. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 *na ok 20 min. Masa Kubusiowa: Sok wlać do rondla odlewając 1/2 szklanki w której rozmieszać budynie.Do soku wrzucić masło i cukier zagotować ,wlać rozmieszany budyń i dokładnie rozmieszać .Gęstą masę wylać na biszkopt.Wystudzić.Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry banany.Stężałą galaretkę delikatnie podgrzać i rozdrobnić widelcem aby powstały drobne kawałeczki ,wyłożyć na owoce! całość schłodzić w lodówce.