Sposób przygotowania:
Łabędzie z jagodami
Tłuszcz rozpuścić, dolac wodę i gotować aż zawrze. Wsypac mąke i wymieszać aż powstanie gęsta kula. Gdy się przestudzi wbić jajka i wsypac proszek. Dobrze wymieszać i na blasze nakładać łyżką owalne plamy ciasta. Tyle ile mamy okrągłych ciastek musimy zrobic szyjek dla łabędzi. Ciasto nakładamy do szprycy i na blasze wyciskamy na znak pytajnika. Piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zimne przeciąc na pół.
Ugotowac budyn i przestudzić. Masło utrzeć na puch i dodawac po łyżce zimnego budyniu cały czas miksująć. Masę delikatnie wymieszać z borówkami tak, aby ich nie rozgnieść.
Ciasto przełożyć masą. Z jednej strony lekko je rozerwac aby można było włożyć szyję.
Ugotowac budyn i przestudzić. Masło utrzeć na puch i dodawac po łyżce zimnego budyniu cały czas miksująć. Masę delikatnie wymieszać z borówkami tak, aby ich nie rozgnieść.
Ciasto przełożyć masą. Z jednej strony lekko je rozerwac aby można było włożyć szyję.