Sposób przygotowania:
Łabędzi puch Di
Biszkopt:
Jajka wymieszać cukrami, olejem i połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do formy i piec w około 20-30 minut 180 stopniach.
Krem:
Suche bułki rozmoczyć w 2 szklankach mleka. Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru i wiórek kokosowych. Do masy dodać bułki i gotować jeszcze przez około 5 minut. Ostudzić. Masło z margaryną dokładnie utrzeć i mieszając połączyć z ostudzoną masą. Ma powstać puszysty krem.
Biszkopt przekroić na dwie połowy. Spód posmarować dżemem, wyłożyć masę i położyć drugą część ciasta. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wsypać cukier i wiórki kokosowe.
Wszystko razem uprażyć i wklepać na wierzch biszkoptu. Schłodzić w lodówce.
Jajka wymieszać cukrami, olejem i połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do formy i piec w około 20-30 minut 180 stopniach.
Krem:
Suche bułki rozmoczyć w 2 szklankach mleka. Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru i wiórek kokosowych. Do masy dodać bułki i gotować jeszcze przez około 5 minut. Ostudzić. Masło z margaryną dokładnie utrzeć i mieszając połączyć z ostudzoną masą. Ma powstać puszysty krem.
Biszkopt przekroić na dwie połowy. Spód posmarować dżemem, wyłożyć masę i położyć drugą część ciasta. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wsypać cukier i wiórki kokosowe.
Wszystko razem uprażyć i wklepać na wierzch biszkoptu. Schłodzić w lodówce.