Sposób przygotowania:
Ciasto makowo-kokosowe
Biszkopt 2: Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy. Mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, znów mieszamy. Wylewamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy w piekarniku w 180^C przez 15 minut.Biszkopt 1: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy wiórki kokosowe, mak, cukier, cukier waniliowy. Wszystko mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180^C na 20 minut.Krem: Mleko gotujemy w rondlu. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i mąką. Do wrzącego mleka dodajemy masę. Mieszamy aż zgęstnieje. Studzimy. Ucieramy z masłem. Polewa: Czekoladę łamiemy na małe kawałki, dodajemy mleko i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Układamy: Biszkopt 1 Dżem Biszkopt 2 Krem Polewa czekoladowa posypujemy wiórkami kokowosymi