Sposób przygotowania:
Makowo kokosowa pychotka
Ciasto makowe: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami do białości. Dodajemy miód płynny, kakao, sodę mąkę pszenną i sparzony i zmielony dwa razy mak w maszynce od mięsa. Na samym końcu dodajemy pianę ubitą z ośmiu białek. Ciasto dzielimy na pół i pieczemy placki na dużej blaszce 26/36, do 30 minut w 180 stopniach. Ciasto kokosowe: Białka ubijamy z cukrem, gdy już ubite dodajemy mąkę ziemniaczaną proszek do pieczenia i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy i pieczemy w takiej formie jak poprzednie ciasto około 35 minut. Masa żółtkowa: Żółtka roztrzepujemy z obydwoma mąkami w niedużej ilości mleka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, do gotującego wlewamy żółtka, ciągle mieszamy, gotujemy aż do zgęstnienia. Margarynę łączymy z zimnymi żółtkami. Masa ananasowo- jabłkowa: Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Następnie smażymy n ogniu. Ananasy rozdrabniamy wraz z sokiem blenderem. Dodajemy do jabłek i smażymy aby się rozpadły. Wsypujemy cukier i galaretki mieszamy. Studzimy. Przełożenie ciasta: Ciasto makowe- masa- ciasto kokosowe- masa ananasowo- jabłkowa (tężejąca)- masa- ciasto makowe- polewa