Sposób przygotowania:
Ciasto makowo-kokosowe z wiśniami
Margarynę utrzeć z 1 1/2 szklanki cukru pudru na pulchną masę. Wbijać po jednym jajku ciągle ucierając. Dodać mąkę wymieszaną z 2 łyżeczkami czubatymi proszku do pieczenia.Wymieszać wszystko. Na końcu wlewać po 1 łyżce oleju, ciągle mieszając.Podzielić ciasto na 3 części (do 3 misek najlepiej). Do 1 części dodać 1 szklankę maku, do drugiej części 1 szklankę kokosu, do trzeciej części 3 łyżki kakao. Wysmarować papier do pieczenia margaryną i posypać bułką tartą. Wyłożyć blachę papierem. Na blachę wykładać kupki ciasta na przemian. Przed rozpoczęciem zarabiania ciasta odcedzam na sitku wiśnie lub rozmrażam mrożone.Po rozłożeniu ciasta na blachę wkładać w ciasto wiśnie (trzeba je lekko opruszyć mąką). Piec 50 minut (nie więcej) w piekarniku nagrzanym na początku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni C, później zwiększyć do 200 stopni C.