Sposób przygotowania:
Ciasto mandarynkowe z galaretką
Galaretki rozrobić według przepisu na opakowaniu.Czekoladę drobno posiekać.Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić ze szczyptą soli.Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Następnie dodać ubite białka,mieszając drewnianą łyżka.Ciasto podzielić na dwie części.Do jednej części masy dodać kakao oraz drobno posiekaną czekoladę.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać ciemne ciasto a następnie jasne.Piec ok 20-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Mandarynki obrać ze skórki i ułożyć na około wierchu biszkopta.Gdy galaretki zaczną tężeć przelać na ciasto.Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.