Sposób przygotowania:
Ciasto marachewkowe
1. Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową, wymieszać. Dodać olej i jajka, wymieszać całość za pomocą łyżki. Na koniec dodać jeszcze orzechy, marchewkę, ananasa i wiórki kokosowe mieszać do uzyskania jednolitej masy.
2. Natłuścić dno i ścianki misy urządzenia, wlać masę i wyrównać. Zamknąć pokrywę.
3. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE oraz za pomocą przycisku TEMPERATURE wybrać 180°C. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 55 minut. Nacisnąć przycisk START.
4. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
5. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu. Pozostawić ciasto w urządzeniu do ostygnięcia przy otwartej pokrywie.
6. W międzyczasie przygotować krem - masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać serek i sok z pomarańczy, zmiksować.
7. Ostudzone ciasto przekroić na dwa blaty, przełożyć połową kremu, drugą połową posmarować wierzch i boki, udekorować orzechami. Schłodzić w lodówce około 2 godziny.
2. Natłuścić dno i ścianki misy urządzenia, wlać masę i wyrównać. Zamknąć pokrywę.
3. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE oraz za pomocą przycisku TEMPERATURE wybrać 180°C. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 55 minut. Nacisnąć przycisk START.
4. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
5. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu. Pozostawić ciasto w urządzeniu do ostygnięcia przy otwartej pokrywie.
6. W międzyczasie przygotować krem - masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać serek i sok z pomarańczy, zmiksować.
7. Ostudzone ciasto przekroić na dwa blaty, przełożyć połową kremu, drugą połową posmarować wierzch i boki, udekorować orzechami. Schłodzić w lodówce około 2 godziny.