lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

SUPERPRZEPIS

Ciasto marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto wyrosło w smaku wyszło rewelacyjne jeszcze gorące dopiero co zrobione :)

Ciasto marchewkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto marchewkowe

 

  • margaryna 250 gram
  • mąka 2 szklanki
  • cukier 1,1/2 szklanki
  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki maki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 500 gram marchewki startej

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe
1 -Obie maki mieszamy z proszkiem do pieczenia sodą i cynamonem
2 - Marchew zetrzeć na tarce i jeśli trzeba odciskamy sok
3- Jajka utrzeć z cukrem na puszysta masę
4- Nadal ucierając dodajemy marchew i rozpuszczona margarynę
5-Na koniec dodajemy make wymieszana z dodatkami sypkimi
6- Wymieszane ciasto wylewamy na blaszkę którą najpierw smarujemy margaryna i posypujemy bułka tartą
7- Pieczemy godzinne w 180 stopniach smacznego
Ciasto marchewkowe
przygotowujemy składniki potrzebne do ciasta najlepiej odmierzyć
Ciasto marchewkowe
Dodajemy startą marchewkę na przemian z rozpuszczoną margaryną
Ciasto marchewkowe
Do masy z jajek marchwi i margaryny dodajemy make ze składnikami suchymi wymieszanymi
Ciasto marchewkowe
Ciasto wylewamy do blaszki najlepiej zeby na dole byl papier do pieczenia