Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
1 -Obie maki mieszamy z proszkiem do pieczenia sodą i cynamonem
2 - Marchew zetrzeć na tarce i jeśli trzeba odciskamy sok
3- Jajka utrzeć z cukrem na puszysta masę
4- Nadal ucierając dodajemy marchew i rozpuszczona margarynę
5-Na koniec dodajemy make wymieszana z dodatkami sypkimi
6- Wymieszane ciasto wylewamy na blaszkę którą najpierw smarujemy margaryna i posypujemy bułka tartą
7- Pieczemy godzinne w 180 stopniach smacznego
2 - Marchew zetrzeć na tarce i jeśli trzeba odciskamy sok
3- Jajka utrzeć z cukrem na puszysta masę
4- Nadal ucierając dodajemy marchew i rozpuszczona margarynę
5-Na koniec dodajemy make wymieszana z dodatkami sypkimi
6- Wymieszane ciasto wylewamy na blaszkę którą najpierw smarujemy margaryna i posypujemy bułka tartą
7- Pieczemy godzinne w 180 stopniach smacznego