ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Ciasto marchewkowe z bakaliami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne,wilgotne ciasto,pełne rozmaitych dodatków.

Ciasto marchewkowe z bakaliami.

Składniki:

Ciasto marchewkowe z bakaliami.

 

  • 1,5 szkl oleju
  • 6 jajek
  • 3 szkl. startej marchewki
  • 3 szkl. mąki
  • szkl. cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2-3 łyżki rodzynek i posiekanych orzechów włoskich
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • op. polewy czekoladowej lub tabliczka deserowej czekolady
  • tłuszcz do blachy

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe z bakaliami.
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj mąkę i olej, połącz. Dodaj startą na tarce marchewkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, kakao, sól, rodzynki i orzechy. Dokładnie wyrób. Ciasto wlej do natłuszczonej blachy. Piecz 40-45 min. w temp. 190st.Ostudź. Udekoruj podgrzaną polewą lub stopioną czekoladą.