Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe z budyniem
1. Do miseczki przekładamy mąkę, sodę, proszek i przyprawę do piernika. 2. Dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i skórkę z pomarańczy. 3. Masło topimy i zimne wlewamy do ciasta. Jajka ucieramy z cukrem i dodajemy do miski z resztą składników. 4. Wszystkie składniki należy razem dokładnie wymieszać. 5. Masa powinna być jednolita. 6. Marchewkową masę wykładamy na wyłożoną pergaminem blaszkę. można wyłożyć je do keksówki wtedy będzie wyższe. U mnie była prostokątna blaszka. 7. Ciasto pieczemy 50 minut. Przed wyjęciem z blaszki trzeba odczekać, aż całkowicie ostygnie, ponieważ jest bardzo kruche. Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wykładamy na ciasto. Kiedy ciasto wystygnie posypujemy je kakao.