Sposób przygotowania:
Ciasto marmurkowe
1. Oddzielic zoltka od bialek
2. Margaryne utrzec z cukrem pudrem,dodawac pojednym zoltku i ucierac
3. Wlac smietane,utrzec
4. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia
5. Bialka ubic na sztywna piane
6. Do utartej masy dodawac na przemian make,piane z bialek i mleko.Dokladnie wymieszac
7. Ciasto podzielic na dwie czesci.Do jednej dodac olejek,do drugiej nutelle
8. Ciasto wykladac na przemian do wysmarowanej tluszczem blaszki o wymiarach 10 na 45 cm i piec przez okolo 45-50 minut w temperaturze 180°C
9. Dowolnie udekorowac
2. Margaryne utrzec z cukrem pudrem,dodawac pojednym zoltku i ucierac
3. Wlac smietane,utrzec
4. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia
5. Bialka ubic na sztywna piane
6. Do utartej masy dodawac na przemian make,piane z bialek i mleko.Dokladnie wymieszac
7. Ciasto podzielic na dwie czesci.Do jednej dodac olejek,do drugiej nutelle
8. Ciasto wykladac na przemian do wysmarowanej tluszczem blaszki o wymiarach 10 na 45 cm i piec przez okolo 45-50 minut w temperaturze 180°C
9. Dowolnie udekorowac
paulka104