Sposób przygotowania:
Ciasto melonowo-jabłkowe
Do miski wsypujemy 3/4 szklanki brązowego cukru,ćwierć szklanki oleju roślinnego,ćwierć szklanki miodu,4 całe jajka i stołowa łyżka startego imbiru.Wszystkie składniki ciasta należy dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wsypujemy 2i 2/3 szklanki mąki,1 mała łyżeczka cynamonu,1 łyżeczkę proszku do pieczenia,pół łyżeczki sody oczyszczonej i pół łyżeczki soli.Sypkie składniki wymieszać i wsypać do pierwszej miski z ciastem.Wymieszać całość. Następnie wsypujemy 1 szklankę starego jabłka i 1.5 szklanki potartego melona.Ponownie ciasto wymieszać.Tak przygotowane ciasto wykładamy do natłuszczonej formy wyłożonej pergaminem. Ciasto pieczemy długo i powoli w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach przez 1 godzinę i 30 minut.