Sposób przygotowania:
Ciasto migdałowe z owocami
1.Formę z odpinaną obręczą o średnicy 21 cm wysmarować masłem i wyłożyć pa-pierem do pieczenia. 2.Piekarnik nagrzać do 180°C. Migdały zmielić, wymieszać z mąką, cukrem, prosz-kiem do pieczenia i solą. 3.Masło zmiksować z jajkami: jajka dodawać pojedynczo i stopniowo miksować na jednolitą masę.4.Dodać połowę mieszanki mąki i migdałów, zmiksować. Dodać drugą połowę i zmiksować na jednolitą masę. 5.Obrać owoce, wyciąć gniazda, pokroić w cienkie plasterki lub w słupki. 6.Pokrojone owoce można delikatnie wymieszać z ciastem lub układać je na wierzch ciasta już w formie. 7.Masę wyłożyć do przygotowanej formy, wyrównać powierzchnię i posypać płat-kami migdałowymi. 8.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 45 minut, aż wierzch się zarumie-ni. Po wyjęciu z piekarnika studzić ok. 20 min przed wyjęciem z formy.