Sposób przygotowania:
Ciasto "Migdałowiec"
Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę, dodać żółtka, margarynę i proszek do pieczenia i zamiesić ciasto. Ciasto podzielić na trzy część i, rozwałkować i każdy wyłożyć na formę o wymiarach 23x38 cm, posmarowaną tłuszczem. Piana:białka ubić, stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy, jak białka beda już dobrze ubite, to wtedy dać nad gorącą parę i jeszcze ubijać aż białka będa gorące. Jak piana trochę przestygnie, to rozsmarować ją na trzy przygotowane placki, na jeden z nich rozłożyć równomiernie płatki migdałowe. Placki pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni. Masa: margarynę ucieramy, stopniowo dodajemy masę krówkową z puszki Przekładamy: jeden placek smarujemy połową masy, przekładamy drugim plackiem, smarujemy drugą częścią masy i na wierzch dajemy placek z migdałami.