Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Migdałowiec z masą krówkową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto jest najlepsze następnego dnia

Migdałowiec z masą krówkową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Migdałowiec z masą krówkową

 

  • CIASTO
  • mąka -600 g
  • cukier -3/4 szkl
  • margaryna -200 g
  • jajka -2 szt
  • żółtka -2 szt
  • mleko -3 łyżki
  • soda oczyszczona -2 łyżeczki
  • miód -3 łyżki
  • MASA:
  • masa krówkowa -1 puszka
  • KREM
  • śmietana36% -0,5 litra
  • bita śmietana na mleko -2 opak
  • DEKORACJA
  • migdały -150 g

Sposób przygotowania:

Migdałowiec z masą krówkową
CIASTO Mąkę wymieszać z sodą i posiekać z margaryną. Dodać miód, jajka, żółtka, cukier, mleko i zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części. Dwie identyczne blaszki, wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić ciastem. Ciasta piec w 180 stop, do zrumienienia ciasta. KREM Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z bitą śmietaną na sztywno. Ostudzone ciasto przełożyć kremem. SKŁADANIE CIASTA: 1 -ciasto 2 - krem ze śmietanką 3 - ciasto 4 - masa krówka Wierzch ciasta posypać migdałami
Migdałowiec z masą krówkową
Z podanych składników zostało przygotowane i upieczone w 2 jednakowych blaszkach
Migdałowiec z masą krówkową
Ciasto zostało przełożone kremem, przykryte ciastem, została na wierzch wyłożona masa krówka