Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Migdałowiec 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto rozpływa się w ustach, jest rewelacyjne

Migdałowiec 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Migdałowiec 5

 

  • herbatniki petit beurre- 2 paczki podwójne
  • śmietana kremówka 30% - 250 ml
  • czekolada gorzka - 4 łyżki rozpuszczonej czekolady
  • bita śmietana w proszku - 1 opak
  • masa krówka orzechowa - 1 puszka
  • budyń waniliowy -2 opak
  • mleko -0,5 l
  • migdały płatki - 75 g
  • masło - 2/3 kost

Sposób przygotowania:

Migdałowiec 5
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Budynie ugotować w pół litra mleka, ostudzić. Ostudzone budynie utrzeć z masłem na krem. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną i schłodzoną czekoladę, ubić. Następnie ubić z bitą śmietaną. Spód blachy wyłożyć herbatnikami, wylać masę budyniową. Na masie budyniowej ułożyć herbatniki i wyłożyć masę kajmakową. Przykryć herbatnikami i wyłożyć, krem śmietankowy z czekoladą, trochę kremu zostawić na wierzch. Na wierzchu układamy herbatniki, smarujemy kremem śmietankowym, posypujemy uprażonymi na patelni migdałami.
Migdałowiec 5
Z budyniu i masła został przygotowany krem budyniowy
Migdałowiec 5
Migdały zostały uprażone na patelni na złoty kolor
Migdałowiec 5
Na herbatniki został wyłożony krem śmietankowy
Migdałowiec 5
Ciasto przełożone kremami i obsypane migdałami

Tagi:

czekolada