Sposób przygotowania:
Ciasto Milky Way 5
Biszkopt: Jajka wbić do miski, wsypać do nich cukier. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 10 minut. Do jajecznego kremu stopniowo dosypywać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszać łyżką. Ciasto przelać do dużej natłuszczonej foremki, wyrównać powierzchnię. Piec w 180 stopniach przez ok. 35-40 minut (sprawdzić patyczkiem). Upieczony biszkopt dobrze ostudzić, najlepiej upiec go dzień wcześniej. Masa: Mleko przelać do garnka. Dodać do niego cukier i cukier waniliowy. Mleko z cukrem podgrzewać tak długo, aż cukier się rozpuści, ostudzić. Palmę dobrze utrzeć. Dodać do niej ostudzone mleko i mleko w proszku. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Ostudzony biszkopt przekroić na pół, na 2 płaty. Jeden ułożyć w blaszce. Ja dodatkowo nasączyłam biszkopt sokiem z cytryny wymieszanym z cukrem i wodą. Na biszkopcie rozłożyć mleczną masę, wyrównać powierzchnię. Przykryć drugim płatem biszkoptu. Wierzch polać dowolną polewą czekoladową, np. czekoladą deserową rozpuszczoną w kąpieli wodnej z dodatkiem 3-4 łyżek mleka.