Sposób przygotowania:
Ciasto miodowe z szachownicą
Ciasto miodowe: Mąkę przesitować, dodać cukier i sodę. Wymieszać. Margarynę posiekać z jajkami i miodem. Dodać do suchych składników i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Każdą z nich upiec osobno w 180 stopniach. Szachownica: Białka ubić na pianę. Dodać cukier i żółtka cały czas miksując. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Każdą część piec osobno- jeśli mamy dwie blachy połowę mniejsze niż ciasto miodowe można jednocześnie włożyć obie do piekarnika, jeśli się nie zmieszczą każdego biszkopta należy przygotować osobno. Masa: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać po jednej łyżce budyniu cały czas miksując. Oba biszkopty pociąć na kwadraty. Margarynę na polewę rozpuścić z mlekiem, dodać kakao i cukier cały czas mieszając. Lekko przestudzić. Ciasto miodowe posmarować masą, a na niej na przemian układać białe i ciemne kwadraty biszkoptów. Posmarować masą i przyłożyć ciastem miodowym. Polać polewą.