Sposób przygotowania:
Ciasto miodowe z masą migdałową
Do rondelka włożyć masło, dodać miód, wsypać cukier, rozpuścić, ostudzić. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sodę wymieszaną ze śmietaną, przestudzone masło z miodem i zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, rozwałkować i upiec 3 blaty w temp 180 stopni około 10-15 minut. 2 szkl mleka zagotować, wlać pozostałe mleko wymieszane z budyniem i mąką krupczatką, gotować kilka minut, ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając stopniowo zimny budyń. Masę przyprawić do smaku sokiem z cytryny i aromatem migdałowym. Upieczone ciasto skropić herbatą wymieszaną z cukrem. Na jeden blat ciasta wyłożyć marmoladę, wyrównać, przykryć drugim blatem. Następnie wyłożyć 2/3 masy, wyrównać, przykryć trzecim blatem. Wierzch ciasta posmarować pozostałą masą, polać polewą.