Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Ciasto miodowo-kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczne ciasto....

Ciasto miodowo-kakaowe

Składniki:

Ciasto miodowo-kakaowe

 

  • 5 jajek
  • 1,5 szklanki maki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki kakao
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Ciasto miodowo-kakaowe
Jajka wbić do miski i bardzo dokładnie wymieszać mikserem z cukrem i cukrem waniliowym.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito.Dodać do masy jajecznej i wymieszać.Na koniec dodać miód i kakao ponownie wymieszać.Blachę posmarować tłuszczem i opsypać bułką tartą.Przelać ciasto na blachę i piec w piekarniku ok 35-40 min w 180 stopniach.Po upieczeniu ostudzić i opsypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka mak