Sposób przygotowania:
Ciasto mleczno - orzechoweCiasto
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia.
Przygotować dwie blaszki o wymiarze ( 12/36).
Ciasto podzielić na dwie nierówne części, większą część wymieszać z kakao, po czym wlać do blaszki oba ciasta do osobnej i piec w temp 180c ok 20-25 minut.
Masa mleczna
Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, ostudzić i pod utrzeć z margaryną i mlekiem w proszku.
Masa orzechowa
Orzechy zaparzyć we mleku, ostudzić i pod koniec utrzeć z margaryną ,cukrem pudrem, na koniec dodać wódkę.
Ciemny biszkopt podzielić na dwie części, na jeden wyłożyć większą ilość masy mlecznej, biszkopt jasny, masa orzechowa, drugi biszkopt ciemny .
Placek udekorować polewą czekoladową i resztką masy mlecznej.