Sposób przygotowania:
Ciasto na herbatnikach
Dużą prostokątną blachę wykładam folią aluminiową, układam pierwszą warstwę herbatników.
Przygotowuje masę budyniową: Pół litra mleka doprowadzam do zagotowania, w jednej szklance mleka rozrabiam budynie z torebki z cukrem, dodaję budyniową mieszankę do gotującego się mleka. Ostudzony budyń ucieram z masłem (dodając po łyżce).
Masa śmietankowa: Śnieżkę (bitą śmietanę w proszku) ubijam na schłodzonym dobrze mleku.
Ułożenie ciasta od dołu: herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śnieżka, krakersy, masa krówka, orzeszki.
Wstawiam na 2 godziny do lodówki.
Przygotowuje masę budyniową: Pół litra mleka doprowadzam do zagotowania, w jednej szklance mleka rozrabiam budynie z torebki z cukrem, dodaję budyniową mieszankę do gotującego się mleka. Ostudzony budyń ucieram z masłem (dodając po łyżce).
Masa śmietankowa: Śnieżkę (bitą śmietanę w proszku) ubijam na schłodzonym dobrze mleku.
Ułożenie ciasta od dołu: herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śnieżka, krakersy, masa krówka, orzeszki.
Wstawiam na 2 godziny do lodówki.