Sposób przygotowania:
ciasto na krakersach
Naszą formę wykładamy papierem do pieczenia. Na sam spód wykładamy krakersy. W połowie szklanki mleka rozrabiamy : budyń, dodajemy jedno żółtko, jedną łyżkę mąki ziemniaczanej, jedną łyżkę mąki pszennej, cukier waniliowy i miksujemy wszystko razem. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego mleka dodajemy zaczyn budyniowy energicznie mieszając. Do gorącego budyniu dodajemy po łyżce margaryny cały czas ucierając. Odstawiamy do wystygnięcia. Na krakersy wykładamy połowę masy budyniowej. Ponownie układamy warstwę z krakersów na którą dodajemy pozostałą masę. Kawę rozrabiamy z ciepłą wodą. Na masę budyniową układamy namoczone w kawie biszkopty. W rondelku rozpuszczamy margarynę z cukrem i wodą. Dodajemy kakao. łyżeczkę żelatyny rozrabiamy w 3 łyżkach gorącej wody aby się rozpuściła.. Dodajemy do polewamy mieszamy wszystko razem. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystygniętą polewą polać biszkopty. Odstawiamy ciasto do lodówki na noc.