Sposób przygotowania:
Ciasto na zajaczka lub baranka :)
Jajka rozdzielic. Bialka ubic na sztywno z polowa cukru. Miekkie maslo utrzec z cukrem na puszysty krem, w trakcie ucierania dodawac po kolei zoltka. Na mase zoltkowo-maslana przesiac make wymieszana z budyniem i proszkiem. Dobrze polaczyc. Teraz dodac bialka i dobrze lekko wymieszac.. tak aby powstala jednolita masa. Nie szkodzi gdy ciasto troche opadnie. Forme koniecznie dobrze posmarowac maslem i wysypac bulka tarta ..ew. pokruszonymi herbatnikami.. itp. Zlozyc forme i napelnic ciastem 2/3 wysokosci formy. Piec w temp. 170-175° ok 35-40 minut..moze i dluzej nie wiem jakie macie foremki. Sprobowac patyczkiem. Jednym sposobem rozpoznania czy ciasto jest juz upieczone, to odstawanie od brzegow foremki.
misia53
Sarenka
misia53
anullka7
szkoda że wcześniej przepis nie wyszedł ,też takiego bym zrobiła.
Glumanda
Anullko7..przepis jest juz od 30. marca na stronie..ale byl dlugo bez zdjecia, zdjecie jest dzieki uprzejmosci misi53 :) Ciasto robi sie bardzo szybko, wiec do dziela! :)