Sposób przygotowania:
Ciasto na zimno 3
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i żółtka.Potem przesiewamy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelewamy na wysm!rowaną blachę do pieczenia i pieczemy w temperatuże 160-180^C okolo 30-40 minut. KREM: Ubijamy po 1 szklance śmietany i mleka dodając cukru do smalu.Do naczynia wlewamy dwie szklanki wrzącej wody i rozpuszczamy w niej dwie jasne galaretki. Kiedy zaczną stygnąć dodajemy gallaretki do ubitej masy i powoli mieszamy.Wylewamy na biszkopt i posypujemy pokrojonymi orzechami i rodzynkami . Tak przyżądzone bakalie zalewamy dwoma galaretkami w kolorze zielonym.Ubić pozostałe mleko i śmietanę.Dodać dwa jasne galaretki,przygotowane jak wyżej. Nakładamy na gurę owoce brzoskwinie i zalewamy galaretkami koloru czerwonego.Gotowe ciasto wsawiamy do lodówki aby stężało.