marta20002717

marta20002717

Kucharz
[Przepisów: 12]

Ciasto na zimno 3 bit

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Masę budyniowa najlepiej zrobić samemu , nie z gotowych budyniów. Czekolada do starcia najlepiej mleczna, ja dodaje również rodzynki.

Ciasto na zimno 3 bit

Składniki:

Ciasto na zimno 3 bit

 

  • Składniki:
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 1 duze opakowanie herbatnikow
  • 400- 500ml słodkiej śmietany 30- 36%
  • 2 opakowania śmietan-fix
  • czekolada do starcia
  • rodzynki

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto na zimno 3 bit
Układamy pierwszą warstwę herbatników na spód, masę korówkową gotujemy chwile w wrzącej wodzie. Nastepnie rozsmarowywujemy na herbatnikach. Przygotowujemy mase budyniowa: 1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem. Pozostałe mleko mieszamy z zoltkami i makami , które dodajemy później do gotującego sie mleka szybko mieszając żeby nie zrobily sie grudki. Gotujemy,aż zgestnieje caly czas mieszajac. Po ostygnieciu calosc zmiksowac z zimnym maslem , masę budyniową rozsmarowywujemy na nast.warstwie herbatnikow i posypujemy rodzynkami.Ukladamy nast warstwe herbatnikow.Ubijamy smietanę razem ze smietan-fixem , rozsmarowywujemy i scieramy na tarce czekolade.